keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Tarpojaretki 30.10.-1.11.

 Maagiset maahiset - tarpojaretki

Perjantai

Leirille tulevat saapuivat härmälän kirkolle 17.30. Kirkolla sovimme siitä, kenen kyydillä kukakin menee. Noin 18.00 kaikki olivat valmiita lähtemään.

Ajomatka oli pitkä ja pimeä. Ja kuten yleensä yleensä, Salet seurasivat meitä, sillä näimme joka paikkakunnalla uuden Salen. Saimme myös seurata koko matkan ajan ympäristöä hirvenmetsästyskauden takia.

Saavuttuamme Valkkikselle oli erittäin koleaa ja synkkää. Yksi autollinen myöhästyi yhteisten tavaroiden kannosta, koska he olivat eksyneet randomihmisten kesämökin pihalle. Kun olimme saaneet kaikki tavarat kannettua Valkkiksen terassille, alkoi iltaohjelma.

Iltanuotiota varten hakkasimme halkoja. Kun olimme saaneet tulen nuotioon, istuimme sen ympärille odottaen hiillosta nuotioon. Saatuamme hiilloksen, vuolimme makkaratikut ja paistoimme makkaraa. Makkara oli erinomaista ja osa oli tehnyt omastaan erityisen hiillostuneen. Jälkiruoaksi teimme fantastisen herkullisia suklaabanaaneja ja joimme kuumaa mehua.

Seuraavaksi oli ilta-aktiviteettien vuoro. Lauloimme yhden nuotiolaulun alkuun. Sen jälkeen metsässä raikui "Aaluette!" Seuraavaksi menimme speed-datingiä, lauloimme lauluja ja esitimme partioaiheisia pantomiimikohtauksia. Päätimme iltanuotion Puolalaiseen nuotiolauluun ja sisaruspiiriin.

Päivän lopuksi menimme hoitamaan hammaspyykin läheiseen puskaan sekä pidimme huussibileet. Sitten kömmimme väsyneinä makuupusseihimme ja kukin pelasi puhelimellaan lempipeliään. Aika pian simahdimme ja olimme syvällä unten mailla.


Lauantai

Herätys oli lauantaina kahdeksalta. Heti sen jälkeen oli lipunnosto. Nostimme lipun ja menimme aamupalalle. Aamupalaksi oli kaurapuuroa hillolla ja leipää. Siitä melko reippaalla aikataululla oli vuoro siirtyä rastiradan pariin. Meidät oli jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä lähetettiin suoraan rastille yksi, kun taas toinen ryhmä teki ensin rastin seitsemän, jotta ryhmien välille syntyisi pienehkö välimatka. Osa rasteista oli kylmärasteja ja osalla oli rastihenkilö. Rasteilla oli ohjelmana mm. retken teemaan sopiva luontokoriste, ruokarasti, sekä EA-taitoja. Kämpälle saapumisen jälkeen söimme välipalan ja kasasimme puolijoukkueteltan seuraavaa yötä varten. Teltan kasaaminen sointui meitä helposti ilman suurempia vaikeuksia.


Teltan kokoamisen jälkeen vuorossa oli taivaallinen päivällinen. Ruokana oli lihapullia, perunamuusia, ruskeaa kastiketta sekä salaattia ja jälkiruokana oli hedelmäsalaattia ja rahkaa. Saunaan menimme päivällisen jälkeen kahdessa porukassa: ensin leiriläiset sitten johtajat. Vielä yhdeltätoista jouduimme hakkaamaan puita täydennykseksi yön kamiinalämmitystä varten. Noin puoli kahdentoista aikaan hiljennyimme nukkumaan. Yön aikana oli neljä kahden tunnin kipinävuoroa jossa yhdessä oli aina yksi pari.


odotukset vs todellisuus

Sunnuntai

Heräsimme kahdeksalta, ja osan herättämisessä kesti hieman kauemmin kuin luulisi. Veimme osan tavaroista teltasta rinkoille ja söimme aamupalaksi leipää ja puuroa hillon kera. Sitten pakkasimme rinkkamme ja menimme pelaamaan lipunryöstöä. Se oli kivaa, kunnes Juulia satutti nilkkansa ja Nuppu lensi mäkeä alas satuttaen selkänsä. Menimme sitten purkamaan puokin. Se sujui sujuvasti ja helposti. 

Sitten olikin jo lounaan aika. Söimme kookoskanakeittoa ja luimme kipinätarinan. Teimme myös pienen adjektiivitarinan. Jaoimme siivoustehtävät ja ryhdyimme hommiin. Laskimme lipun ja menimme odottamaan kyytejä. Leiristä jäi hyvä fiilis ja oli tosi kivaa.-tarpojavartio Pölytikat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti